Syyskuun alussa kaiken maailman virityksiä ja itsetekemisen meininkiä Värkkäilyfestarilla

Syyskuun alussa 7.–8.9.2018 tarjoutuu mahdollisuus hakea inspiraatioita uusiin harrastuksiin tai tulla näyttämään ja opettamaan muille omaa osaamistaan Värkkäilyfestareilla. Kultturikeskus Villa Artussa Hyvinkään Villatehtaalla ensimmäistä kertaa järjestettävä festari tekee tutuksi maailmalla suosittua maker-kulttuuria.

Eri materiaalien ja teknologian ennakkoluulotonta soveltamista sekä kokeilemista ja keksimistä kuvaa hauskalla tavalla Suomen kielen sanat värkkäily ja värkkäys. Itsetekemisen, yhdessä oivaltamisen ja oppimisen iloa julistavassa toiminnassa kuka tahansa voi toimia opettajana ja kaikki ovat oppijoita. Värkkäilyfilosofiassa kannustetaan korjaamaan laitteita itse ja luomaan omatoimisesti sisältöä passiivisen kuluttamisen sijaan.

Festarin työpajoissa ja pop up -pisteissä pääsee kokeilemaan ja tekemään mitä erilaisimpia teknologiaa, taidetta ja käsityötä yhdistäviä juttuja ammattiosaajien ohjauksessa. Mutta voi myös itse ilmoittautua värkkääjäksi ja tulla opettaamaan ja innostamaan muita.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta erityisesti sen toivotaan tavoittavan nuoria. Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta ja innostusta sitoutua pitkäjänteiseen ja koko lukuvuoden mittaiseen harrastukseen. Värkkäilyfestari tarjoaa ideoita ja kannustaa omaehtoiseen harrastamiseen. Järjestäjät toivovat, että tapahtuma poikisi nuorten omasta kiinnostuksesta nousevia ja heidän itsensä organisoimia harrastusryhmiä.

Ensimmäisenä päivänä festarialue täyttyy hyvinkääläisistä kouluryhmistä ja opettajille järjestetään koulutusta maker-kulttuurista. Lauantaina on tilaa sekä kaikille jo värkkäilyyn hurahtaneille settä siitä mitään tietämättömille.

Tapahtuman järjestää Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö ja Hyvinkään kaupungin Nuorisopalvelujen NOTE (Nuorten oma ote elämään) -hanke.

Lisätietoja:
vastaava tuottaja Päivi Venäläinen
paivi.venalainen@artcentre.fi
p. 050 3083625

tekemistä2

1 kommentti

  1. A WordPress Commenter 03.05.2018 klo 10:50

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Kirjoita kommentti